Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Πιροσκί με κιμά


Υλικά

Για τον κιμά
500 γρ. κιμά
1 κρεμμύδι  ψιλοκομμένο
Ελάχιστο λάδι
Μαϊντανό
1 ξυλ κανέλα
Πιπέρι
Αλάτι

Για την ζύμη
400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
2 κ.γλ. ξερή μαγιά
1 ½ κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
 200 γραμ. φρέσκο χλιαρό γάλα
 150 γραμ. βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση ,

ετοιμάζουμε τον κιμά.  Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο καλά. Ρίχνουμε μέσα τον κιμά, αφήνοντάς τον λίγο να τσιγαριστεί πριν αρχίσουμε να τον “σπάμε” σε μικρά κομματάκια με ξύλινη κουτάλα.
Σοτάρουμε τον κιμά για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε την κανέλα  και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.  ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει για 20-30 λεπτά, μέχρι να πήξει και να δέσει.

Για την  ζύμη, βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με  την  μαγιά. Σε ένα  άλλο μπολ χτυπάμε το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, τον κρόκο και το βούτυρο και τα ρίχνουμε στο αλεύρι.
Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη μας. Ζυμώνουμε καλά.  Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο, σε χλιαρό σημείο, περίπου  45 λεπτά.
όταν διπλασιαστεί σε όγκο, βάζουμε την  ζύμη στον πάγκο και πιέζουμε ελαφριά  να ξεφουσκώσει. ζυμώνουμε ελαφρά. Ανοίγουμε φύλλο με πάχος 0,5 εκ. και κόβουμε δίσκους με διάμετρο 10 εκ. Βάζουμε από 1 κ.σ κιμά. Βρέχουμε τις άκρες. Πιέζουμε με τα δάχτυλα μας, για να τα κλείσουμε.
Τοποθετούμε  τα πιροσκί σε ταψί ή λαμαρίνα,  στρωμένη με λαδόκολλα, αραιά  γιατί φουσκώνουν.
Αφήνουμε για 15 -20 λεπτά ακόμη. αλείφουμε  με διάλυμα αυγού  και  ψήνουμε σε  προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για 25 λεπτά περίπου,  μέχρι να ροδίσουν.

Καλή σας επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου