Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

Αφράτη λαγάνα


Υλικά
800 γρ. αλεύρι  σκληρό
500 ml. νερό
15 γρ. ξηρή μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη
1 ½ κ.γ. αλάτι
3 κ.σ. ηλιέλαιο
 100 γρ. σουσάμι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ 100 ml. χλιαρό νερό από τα 500. Προσθέτουμε την μαγιά και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Προσθέτουμε την ζάχαρη και 100 γρ. αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 30 λεπτά να διπλασιαστεί το μίγμα μας.  Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το υπόλοιπο αλεύρι. Ρίχνουμε το αλάτι , νερό, λάδι και το μίγμα.  πλάθουμε  καλά,  σκεπάζουμε με μεμβράνη αφήνοντας για 1 ½ ώρα έως να διπλασιαστεί σε όγκο.  Αλευρώνουμε  τον  πάγκο και ζυμώνουμε για λίγο την ζύμη. Την χωρίζουμε στα δυο ή στα τρία και ανοίγουμε πάνω σε αντικολητικο χαρτί την ζύμη μας. Αφήνουμε για 30 με 40 λεπτά να διπλασιαστεί σκεπάζοντας με πετσέτα.  Αλείφουμε  με ζαχαρονερο   ρίχνουμε μπόλικο σουσάμι και κάνουμε βαθουλώματα με τα δάχτυλα ή με το πίσω μέρος μαχαιριού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και για 30 λεπτά περίπου. 

Καλή σας επιτυχία!!!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου