Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Τουλουμπάκια


Υλικά
Για τα τουλουμπάκια
250 γρ. αλεύρι   γ.ο.χ.  (κοσκινισμένο)
325 γρ.  νερό
50 γρ. ελαιόλαδο
2 κ.γ.  ζάχαρη
1 κ.γ. στην μύτη  αλάτι
25 γρ. κον φλαουρ
3 αυγά  μέτρια
2  βανίλιες
600 γρ.  καλαμποκέλαιο  για τηγάνισμα

Για το σιρόπι
600 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
1 ξυλ. Κανέλα
3 κ.σ.  μέλι

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι για να κρυώσει  μέχρι να ετοιμάσουμε την ζύμη. 
Βάζουμε  μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα,  το νερό, ζάχαρη, κανέλα και την φλούδα λεμονιού.  Όταν πάρει μια βράση, αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το μέλι.  Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.  
Σε άλλη κατσαρόλα, πάλι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το νερό, ζάχαρη, αλάτι, και το λάδι.  Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.  εφόσον  λειώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε το αλεύρι, Κον φλαουρ και τις βανίλιες.  Ανακατεύουμε με μια μαριζ καλά έως να ομογενοποιηθεί η ζύμη.  Μεταφέρουμε την ζύμη στον κάδο του μίξερ και αφήνουμε να κρυώσει.  Μόλις κρυώσει χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια  ταχύτητα  και ρίχνουμε ένα  ενα τα αυγά μέχρι να σφίξει  η ζύμη. 
Γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με καρνέ δεκατριάρι και μεγάλες μύτες.  Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το καλαμποκέλαιο.  Όταν κάψει  πιέζουμε  και κόβουμε με ένα ψαλίδι στο μήκος που επιθυμούμε.  Τηγανίζουμε  λίγα κάθε φορά και για 4 λεπτά περίπου   γυρνώντας  με μια τρυπητή κουτάλα.  Τις βγάζουμε και τις  βάζουμε  πάνω σε απορροφητικό χαρτί.  Πριν κρυώσουν τις  ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι για πέντε λεπτά περίπου. Ωστόσο τηγανίζουμε τις επόμενες.  Υστέρα τις στολίζουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.
Καλή σας επιτυχία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου