Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Σπιτικά σουβλάκια


Υλικά για 8  πίτες
420 γρ. αλεύρι σκληρό
210 ml. γάλα
100 ml. Νερό
1 ½  κ.γ. ζάχαρη
3 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
3 κ.γ. μαγιά ξηρή
Λάδι για τηγάνισμα
Όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου
Υλικά για τα μπιφτέκια
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
500 γρ. κιμά χοιρινό
5 κ.σ. λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
½ ματσάκι μαϊντανό
80 γρ. Φρυγανιά τριμμένη ή ψωμί την ψίχα
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
50 ml. γάλα
1 αυγό
1 φ.κ. κρασί
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Για τις πίτες
Σε μια λεκάνη προσθέτουμε  το γάλα, νερό, λάδι, μαγιά, και ζάχαρη.  ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα για δέκα λεπτά να δουλέψει η μαγιά.  Προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλήσει το αλεύρι από τα χέρια μας, με την βοήθεια, βάζοντας λίγο αλεύρι στα χέρια.  Σε μια άλλη λεκάνη ρίχνουμε ελάχιστο λάδι. Βάζουμε το ζυμάρι μέσα και σκεπάζουμε με μεμβράνη.  Αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Θα χρειαστεί  μισή ώρα με μια ανάλογα την θερμοκρασία χώρου.  Όταν διπλασιαστεί σε όγκο, αλευρώνουμε ένα  πάγκο και πλάθουμε σε μακρόστενο μπαστούνι.  Κόβουμε σε 8 ισα μέρη.  Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με τον πλάστη  σε σχήμα στρογγυλό.  Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε δυο κουταλιές της σούπας λάδι και σε μέτρια φωτιά ψήνουμε τις πίτες μας μέχρι να χρισαφισουν και από τις δυο πλευρές.  Για κάθε πίτα βάζουμε πάλι δυο κουταλιές λάδι. (προσοχή  όχι δυνατή φωτιά διότι θα αρπάξουν εξωτερικά και μέσα το ζυμάρι θα είναι άψητο.)

Για τα μπιφτέκια
Βάζουμε σε ένα τηγανάκι λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι  με το σκόρδο.  Σε μια λεκάνη βάζουμε τους κιμάδες, προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο που έχουμε τσιγαρίσει, φρυγανιά, αυγό, κρασί, μαϊντανό, πάπρικα, λάδι, γάλα, πιπέρι και  αλάτι. Ζυμώνουμε από κάτω προς τα πάνω καλά ώστε να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα μας. Το αφήνουμε σκεπασμένο με μεμβράνη, στο ψυγείο για μια ώρα.  Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και πλάθουμε μακρόστενα μπιφτέκια. Τα αλείφουμε με λάδι  και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  στους  180 βαθμούς και για 40 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο.  Κόβουμε τις πίτες στα τέσσερα.

Σερβίρουμε με ντομάτα, κρεμμύδι και τζατζίκι.

Καλή σας επιτυχία!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου