Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Τούρτα αμυγδάλου



Υλικά

Για το παντεσπάνι
130 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
50 γρ. πούδρα αμυγδάλου
5 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. εκχ. Βανίλιας

Για την  γέμιση
500 γρ. γάλα
40 γρ. κον φλαουρ
50 γρ. ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
1 κ.γ. εκχ. Βανίλιας
1 κ.γ. αλάτι στη μύτη
Ψιλοκομμένα φρουτακια ( κονσέρβας)

Για την επικάλυψη
2 φακελα σαντιγί σε σκόνη
400 γρ. γάλα
Φιλέ αμύγδαλα
Κερασάκια

Σιρόπι
100 γρ. κονιάκ
1 κ.γ. εκχ. Βανίλιας
1 κ.σ. εκχ. καραμέλας

Εκτέλεση

Παντεσπάνι
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ, τα αυγά με την ζάχαρη.  Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα έως να αφρατεψουν.  Ετοιμάζουμε μια φόρμα αποσπώμενη, βάζοντας κάτω και στα πλαϊνά λαδόκολλα.  Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στο μείγμα αυγών.  Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις για να μην χάσουμε τον αέρα.  Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στην φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και χαμηλά για 25 λεπτά περίπου.  Όταν μπήξουμε το μαχαίρι και βγει καθαρό, βγάζουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο. 

Γέμιση
Βάζουμε ένα κατσαρόλι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το γάλα, να ζεσταθεί.  Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους δυο κρόκους αυγών, κον φλαουρ, αλάτι, ζάχαρη και το εκχ. Βανίλιας. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το 1/3 από το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο.  Το προσθέτουμε στο κατσαρόλι με το γάλα και ανακατεύουμε έως να πήξει και αφαιρούμε από την φωτιά.  Ξεφορμάρουμε το παντεσπάνι. Σε ένα τηγανάκι καβουρντίζουμε το φιλέ αμυγδάλου.  Τόσο αφράτο, ιδανικό για τούρτες.  Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρία μέρη.  βρέχουμε  το πρώτο με το σιρόπι και απλώνουμε την μισή κρέμα.    Ρίχνουμε λίγο από τα φρουτακια. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο.

Επικάλυψη
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το γάλα, την σκόνη σαντιγί .  χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα και αργότερα προς δυνατή. Όταν γίνει μια πηχτή σαντιγί  σταματάμε το χτύπημα.  Απλώνουμε και καλύπτουμε την τούρτα.  Βάζουμε σαντιγί σε καρνέ και στολίζουμε.  Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα κερασάκια.

Καλή σας επιτυχία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου