Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ



Υλικά

Για το σιρόπι
800 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
1 ξυλ.  κανέλα
φλούδα, από  λεμόνι
1 κ.σ.  μέλι
2 βανίλιες

Για την κρέμα
4 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
1 λίτρο  γάλα
2 βανίλιες
150 γρ. σιμιγδάλι
110 γρ. βούτυρο
250 γρ. βούτυρο, λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
450 γρ. φύλλα κρούστας

Εκτέλεση
Για το σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό τη  ζάχαρη  ένα  ξυλ. κανέλα, τη φλούδα  λεμονιού και δυο βανίλιες. Όταν πάρει μια βράση  και  έχει διαλυθεί η ζάχαρη, 
ρίχνουμε το μέλι, αφαιρούμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να  κρυώσει το σιρόπι.

Για την κρέμα
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε  το γάλα  τη ζάχαρη, 2 βανίλιες  και βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να πάρει μία βράση. Όταν φτάσει σε βρασμό, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι  να πήξει καλά το μείγμα μας για 4 λεπτά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, ρίχνουμε σιγά σιγά τα αυγά ανακατεύοντας. Ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως.

Λιώνουμε το βούτυρο στα μικροκύματα ή σε ένα κατσαρόλι. βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 25x35.  Παίρνουμε ένα  φύλλο  και με το πινέλο μας  βουτυρώνουμε το μισό. Το διπλώνουμε στην μέση  και το κόβουμε σε τρία ισα μέρη. Βάζουμε από μια κουταλιά της σούπας κρέμα σε κάθε κομμάτι. Γυρνάμε τις άκρες απαλά προς τα μέσα και τυλίγουμε απαλά. (δεν τυλίγουμε σφιχτά διότι στο ψήσιμο θα φουσκώσει το μίγμα μας.) Επαναλαμβάνουμε τη ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα  φύλλα.
Τα τοποθετούμε στο ταψί, όχι στριμωχτά και τα αλείφουμε καλά με αρκετό βούτυρο.
Ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου  σε προθερμασμένο   φούρνο στους 180ο βαθμούς.
Όταν πάρουν χρυσαφί χρώμα, βγάζουμε από το φούρνο   και περιχύνουμε από πάνω το κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε να κρυώσει και να απορροφήσει όλο το σιρόπι και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε τα γαλακτομπουρεκάκια.

Καλή σας επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου