Υλικά
1 φύλλο σφολιάτα
600 ml Γάλα
110 γρ. Ζάχαρη
90 γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
1 Βανίλια
2 κρόκους αυγών
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρόλι βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, και την βανίλια. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει λίγο η
κρέμα και προσθέτουμε ένα ένα τους
κρόκους αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς έως να δέσει καλά η κρέμα μας.
Βγάζουμε το κατσαρόλι από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Σκεπάζουμε
με μεμβράνη για να μην μας πιάσει κρούστα. Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας
σε ισα τετράγωνα κομμάτια. Τα γεμίζουμε με την κρέμα.
Τα διπλώνουμε και τα αλείφουμε με λίγο νερό στις άκρες για να κολλήσει η σφολιάτα. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180
βαθμούς για 25 – 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.
Αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο και κρυώσουν λίγο, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Καλή σας επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου