Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Νόστιμη πατατόπιτα



Υλικά:
2 κιλά πατάτες
140 γρ. βούτυρο
2  κρεμμύδια ή 4 μέτρια ψιλοκομμένα
10 φέτες ζαμπόν
½  ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλ.  γάλα
7 κρόκους αυγών
Λίγο τυρί τριμμένο για πασπάλισμα
Αλάτι
Πιπέρι
μοσχοκάρυδο

εκτέλεση
:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε σε κύβους για να βράσουν γρήγορα και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Τις  σκεπάζουμε με κρύο νερό.  Προσθέτουμε αλάτι και τις βράζουμε για 20 λεπτά. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με 40 γρ. βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 5 - 7 λεπτά  μέχρι να μαλακώσουν.  Όταν μαλακώσουν αποσύρουμε  από τη φωτιά. Βουτυρώνουμε το ταψάκι ή το πυρέξ. Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν.
Όταν βράσουν οι πατάτες, τις στραγγίζουμε και τις περνάμε από το μύλο λαχανικών σε λεπτό κόπτη ώστε να γίνουν πουρές. Βάζουμε τον πουρέ όπως είναι καυτός  σε ένα  μπολ,  προσθέτουμε το γάλα, το υπόλοιπο βούτυρο και τους κρόκους των αυγών ένα ένα. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα έως να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.  Πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε στον πουρέ τα κρεμμύδια, το ψιλοκομμένο ζαμπόν  τον ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό.
Ρίχνουμε το μίγμα μας στο βουτυρωμένο  ταψάκι  ή πυρέξ και το στρώνουμε. Πασπαλίζουμε από πάνω με τυρί. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 c για 45 – 50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Είμαστε έτοιμοι πλέων για το σερβίρισμα. Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε όσο είναι ζεστή.

Καλή σας επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου