Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Κουλούρια Θεσσαλονίκης με γέμιση ζαμπόν & τυρί




Υλικά:  για 17 κουλούρια
300 γρ. αλεύρι σκληρό
700 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  14 γρ. αλάτι
  70 γρ. ζάχαρη
560 γρ. νερό ελαφρός  χλιαρό
    4 φακ.  ξερή μαγιά
400 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
10 φέτες ζαμπόν

Για την επικάλυψη
σουσάμι
4 κ.σ. ζάχαρη
1000  γρ.  χλιαρό νερό


Εκτέλεση:

Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα 560 γρ.  νερό,  την  μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα καλά  να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνουμε στην άκρη  για δέκα  λεπτά περίπου   να φουσκώσει η μαγιά.
Προσθέτουμε στον κάδο  τα υπόλοιπα υλικά.   Τα δυο αλεύρια,  ζάχαρη, αλάτι. ( το αλάτι δεν το φέρνουμε σε επαφή με την μαγιά, το ρίχνουμε μετά από λίγο ενώ έχουμε ανακατέψει το αλεύρι ). Χτυπάμε  με τον γάντζο σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για  δέκα  λεπτά μέχρι να γίνει η ζύμη μας μαλακή  και ελαστική.   Η ζύμη θα είναι έτοιμη όταν θα ξεκολλάει από τον πάτο του κάδου.
Λαδώνουμε ένα  μπολ και βάζουμε  την  ζύμη  μέσα σκεπάζοντάς   με μία πετσέτα ή μεμβράνη  για  1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί  σε  όγκο.
Βάζουμε σε μια λεκάνη ή σε ένα μπολ,  τα 1000 γρ. νερό με την  ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σε  ένα άλλο μπολ έχουμε το  σουσάμι. Η ζύμη μας διπλασιάστηκε. Ρίχνουμε πάνω στον πάγκο, λάδι τόσο ώστε να πλάθεται η ζύμη μας εύκολα.  Κόβουμε τις φέτες ζαμπόν σε 4 λωρίδες.
Κόβουμε  σε κομμάτια 80 γρ. πλάθουμε  τα κομμάτια ζύμης, σε μακρόστενες λωρίδες  και  γεμίζουμε με ζαμπόν και τυρί. Κλείνουμε και ενώνουμε τις 2 άκρες για να φτιάξουμε  το κουλούρι.  Βουτάμε τα  κουλούρια  μέσα στο νερό με την ζάχαρη  και  μετά στο  σουσάμι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς.
Τοποθετούμε σε ταψί  που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο,   μέχρι να πάρουν χρώμα.


Καλή σας επιτυχία !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου