Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Σάββατο 6 Απριλίου 2019

ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ


Υλικά
500 γρ. ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο
250 γρ. νισεστέ
70 γρ. αμύγδαλα άσπρα καβουρντισμένα
2 + ½  φλ. τσαγιού νερό

Επιπλέον
Ζάχαρη για πασπάλισμα
Αμύγδαλα φιλέ

Εκτέλεση

Διαλύετε το νισεστέ στο 1,5 φλ. τσαγιού νερό. Το αφήνετε στην άκρη.
Ρίχνετε μισό φλ. τσαγιού από τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο και  ρίχνετε λίγο λίγο για να μην σας καεί και πικρίσει   σε μέτρια  φωτιά μέχρι να καραμελώσει και να πάρει ένα ξανθό χρώμα. Όταν πάρει σκούρο καστανό χρώμα, ρίχνετε με προσοχή το νερό, την υπόλοιπη ζάχαρη, το νισεστέ, το βούτυρο  και τα αμύγδαλα.

Ανακατεύετε συνεχώς, μέχρι να πήξει. Αδειάζετε τον χαλβά σε μικρό ταψάκι και τον πασπαλίζετε με χοντρή ζάχαρη. Καραμελώνετε κάτω από το γκριλ στο φούρνο  για μερικά λεπτά ή με το φλόγιστρο  ζαχαροπλαστικής.  Όταν πάρει χρώμα, ρίχνετε από πάνω τα αμύγδαλα φιλέ και βάζετε ξανά στο γκριλ ή με το φλόγιστρο, να πάρουν χρώμα τα αμύγδαλα. Μπορείτε να μην καραμελώσετε τον χαλβά και να τον αφήσετε με την ζάχαρη.

Καλή σας επιτυχία !!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου