Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ Ή ΡΟΥΜΙ




Για 12 μπαμπάδες

Υλικά.
Για τους μπαμπάδες
200 γρ. αλεύρι  γ.ο.χ.
 70 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  5  αυγά  ( σε θερμοκρασία δωματίου)
  1 κ. σουπ.  Μέλι
  1 κ. σουπ.  Μαγιά  ξηρή
  1 πρέζα  αλάτι
Για το σιρόπι
450 γρ. νερό
250 γρ. ζάχαρη
Φλούδα από λεμόνι
 60 γρ. κονιάκ ή  ρούμι
Για την σαντιγί
 500 γρ. κρέμα γάλακτος  (παγωμένη)
100 γρ. ζάχαρη άχνη
    2  βανίλιες
Για επικάλυψη
150 γρ.  μαρμελάδα  βερίκοκο
  80 γρ.  φιστίκι  αιγίνης

Εκτέλεση.
Ρίχνουμε  στον κάδο του μίξερ, το αλεύρι, βούτυρο, το μέλι και την μαγιά. Στην συνέχεια χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για λίγο. Ρίχνουμε το πρώτο αυγό και εφόσον ενσωματωθεί με το μίγμα, ρίχνουμε και το δεύτερο συνεχίζοντας την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα αυγά.
Δυναμώνουμε το μίξερ έως να γίνει η ζύμη μας. Ρίχνουμε λίγο αλάτι ανακατεύοντας λίγο ακόμα. Βουτυρώνουμε  και αλευρώνουμε τα φορμάκια μας  για να μην κολλήσει η ζύμη. Βάζουμε από λίγο σε κάθε φορμάκι  διότι η ζύμη θα τριπλασιαστεί. 
Τα σκεπάζουμε για μια ώρα περίπου και τα αφήνουμε να φουσκώσουν. Όταν θα έχουν φουσκώσει τα ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους  200 βαθμούς  και  για 20 λεπτά.  Όταν τα βγάλουμε , τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε έως να κρυώσουν τελείως. 
Σε ένα κατσαρόλι ρίχνουμε το νερό, ζάχαρη και την φλούδα από λεμόνι.  Όταν πάρει βράση το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το κονιάκ ή το ρούμι .  κόβουμε τους μπαμπάδες με ένα μαχαίρι  οριζόντια ή διαγώνια και τους βουτάμε έναν  έναν  στο  σιρόπι για δευτερόλεπτα για να μην τραβήξουν πολύ σιρόπι και τους βάζουμε πάνω σε μια σχάρα. 
Σε ένα τηγανάκι  βάζουμε την μαρμελάδα βερίκοκο  ισα ισα να λιώσει και τους αλείφουμε από πάνω για να γυαλίσουν.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος, ζάχαρη άχνη,  τις βανίλιες
Και χτυπάμε έως να γίνει μια σφιχτή σαντιγί.  Γεμίζουμε μέσα τους μπαμπάδες ενώ έχουν κρυώσει τελείως για να μην μας κόψει η σαντιγί. Γαρνίρουμε  από πάνω με λίγα φιστίκια αιγίνης αφού τα έχουμε θρυμματίσει ελάχιστα ή με κερασάκι. Είμαστε  έτοιμοι  για σερβίρισμα.

Καλή σας επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου