Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ & ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΟΓΚΡΑΤΕΝ






Υλικά:
300 γρ.  κουνουπίδι
300 γρ. μπρόκολο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι  σε λεπτές φέτες
250 γρ. ρύζι μπασμάτι ή μπονετ
2 φλ. τσαγιού ζωμό  κότας
αλάτι
πιπέρι

Για τη σάλτσα:
150 γραμμ. ροκφόρ
600 ml φρέσκο γάλα
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. αλεύρι
 Στη μύτη κουτ. μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
1/2  φλ. παρμεζάνα
1/3  φλ. τρίμματα ψωμιού
1 κ.σ. ψιλοκομμένο  μαϊντανό


Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρόλι Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε σιγανή προς μέτρια φωτιά και ρίχνουμε  τα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε για 5 λεπτά περίπου έως  να γίνουν διάφανα. Ρίχνουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και  το ζωμό και ανακατεύουμε  απαλά  μία φορά για να μην μας λασπώσει το ρύζι   αποβαλόντας το άμυλό του.  Αλατοπιπερώνουμε και  σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε  τη φωτιά  και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά περίπου.  δεν το ανακατεύουμε για να  παραμείνει σπυρωτό. Ετοιμάζουμε την σάλτσα τυριού. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα για 3 λεπτά περίπου και ρίχνουμε το γάλα λίγο λίγο. Αφήνουμε την κρέμα να δέσει και να πάρει βράση. Βράζουμε 5 λεπτά περίπου να πήξει ελαφρά. Λιώνουμε το τυρί και  το προσθέτουμε στη σάλτσα, καθώς και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι. Σε ένα κατσαρόλι με αλατισμένο νερό που έχουμε βάλει να βράσει ζεματάμε το κουνουπίδι για 5 λεπτά περίπου  και  τα στραγγίζουμε. Με το  ίδιο νερό ζεματάμε το μπρόκολο για αλλά 5 λεπτά.   Το στραγγίζουμε. Ανάβουμε το γκριλ. Λαδώνουμε ελαφρά ένα πυρίμαχο σκεύος. Ρίχνουμε μέσα το πιλάφι και  το στρώνουμε. Από πάνω, τοποθετούμε μπρόκολο και κουνουπίδι. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τυριού. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την παρμεζάνα, τον μαϊντανό και τα ψίχουλα. Πασπαλίζουμε τα υλικά. Τοποθετούμε το ταψί κάτω από το γκριλ για 4 με 5 λεπτά  μέχρι να λιώσει το τυρί και να κάνει μια ωραία κρούστα.

Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου