Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

ΤΟΥΡΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ & ΦΡΟΥΤΩΝ



Μια συνταγή από την φίλη μας Donna Iatridoy   την ευχαριστούμε


Υλικά:

400 γρ. κρέμα γάλακτος
3 κουτ. σούπας μαγιονέζα
4 βραστά αυγά (λιωμένα)
200 γρ. τυρί Philadelphia
200 γρ. Καπνιστό χοιρινό ή καπνιστή γαλοπούλα (ψιλοκομμένα)
500 γρ. Ροστ μπιφ σε φέτες
10 φέτες Τυρί για τοστ
1 αγγούρι κομμένο σε ροδέλες
1 μανταρίνι ψιλοκομμένο
2 ντομάτες μικρές
Σταφύλια (προαιρετικά)
Την καρδία ενός μαρουλιού
3 φέτες πορτοκαλιού
1 φρατζόλα καρβέλι ( για στρογγυλό) ή ψωμί φόρμας για τοστ.

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε σε μια λεκάνη την κρέμα γάλακτος, την χτυπάμε ελαφριά με ένα σύρμα. Προσθέτουμε την μαγιονέζα, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Παίρνουμε το ψωμί στρογγυλό ή μακρόστενο και αφαιρούμε την κόρα. Κόβουμε οριζοντίως δυο φέτες με πάχος 1 πόντου. ( στρογγυλές ή μακρόστενες αναλόγως το ψωμί που έχουμε)
Από το μίγμα που έχουμε στην άκρη, παίρνουμε 100 γρ. προσθέτουμε τα αυγά εφόσον τα έχουμε λιώσει και 200 γρ. τυρί Philadelphia.
Τα ανακατεύουμε και στρώνουμε πάνω στην πρώτη στρώση ψωμιού. Για την δεύτερη στρώση παίρνουμε άλλα 100 γρ. από το μίγμα, ρίχνουμε μέσα το καπνιστό χοιρινό ή γαλόπουλα και το μανταρίνι. Τα ανακατεύουμε και στρώνουμε πάνω στην δεύτερη στρώση ψωμιού.
Τοποθετούμε την δεύτερη στρώση πάνω στην πρώτη. Με το υπόλοιπο μίγμα που μας έχει περισσέψει αλείφουμε πάνω και γύρο – γύρο όλο το ψωμί μέχρι να το επικαλύψουμε. Κολλάμε γύρο – γύρο τις ροδέλες αγγουριού. Τυλίγουμε το ροστ μπιφ και τις φέτες τυριού και τις τοποθετούμε γύρο – γύρο ανά μια. Καρφιτσώνουμε τις ρόγες σταφυλιού πάνω στο τυρί. Κυκλικά εσωτερικά τοποθετούμε τις φέτες ντομάτας και τα φιλαράκια από την καρδία μαρουλιού. Στο κέντρο βάζουμε από την γέμιση με το καπνιστό ή μπορούμε να κάνουμε και δικής μας παραλλαγές, όπως να βάλουμε ρώσικη σαλάτα. Παίρνουμε τις τρεις φέτες πορτοκαλιού και τις κόβουμε μέχρι το κέντρο για να τις στολίσουμε όπως στην φωτογραφία.
Καλή σας όρεξη!!!


    1dl = 0,1 lt = 10 cl = 100 ml

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου