Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Σπιτικές Ταλιατέλες με Μελιτζάνες


Αυτή την  τέλεια
συνταγή κι άλλες
 θα βρείτε εδώ:   www.greenchef.gr

Βασικά αυτή η συνταγή θα έπρεπε να λέγεται ταλιατέλες με ότι βρήκα στο ψυγείο αλλά αφού επικράτησε η γεύση της μελιτζάνας μπήκε το όνομα της στον τίτλο. Τα λαχανικά συνδυάζονται πολύ καλά μεταξύ τους, για τις σάλτσες των ζυμαρικών δεν χρειάζεται συνταγή πειραματισμό θέλει και φαντασία.
Η συνταγή είναι με την χρήση μηχανής για ζυμαρικά που πιστεύω ότι είναι πολύ χρήσιμη και δεν είναι καθόλου ακριβή, αλλά όποιος δεν έχει μπορεί να ανοίξει λεπτό φύλλο με τον πλάστη και με ένα μαχαίρι να κόψει ταλιατέλες στο επιθυμητό πάχος.


Υλικά:

150 γρ, σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ. αλεύρι σκληρό
2/3 φλιτζ νερό
1 κ.γ. αλάτι
1 μελιτζάνα φλάσκα κομμένη σε μπουκιές
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη στη μέση και σε λεπτές φέτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 -5 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
ελαιόλαδο
μία πρέζα ρίγανη
αλάτι  -  πιπέρι

Προετοιμασία:
Βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ το αλεύρι, σιμιγδάλι, νερό και 1 κ.σ. αλάτι, ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό ζυμάρι.
Αφήνουμε τη ζύμη μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 κομμάτια, αλευρώνουμε την επιφάνεια μπροστά από τη μηχανή και τη ρυθμίζουμε στο 1.
Περνάμε το κομμάτι της ζύμης αρκετές φορές μέχρι να γίνει λείο (κάθε φορά που το περνάμε το διπλώνουμε στη μέση).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου