Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Την συνταγή μας την έστειλε η φίλη μας: loreen.mema

Για την συνταγή δείτε εδώ: http://www.flowmagazine.gr/article/view/mpolonez_me_giaourti/category/


Μια δροσερή παραλλαγή για τους μακαρονάδες! Λαχανικά, μοσχαρίσιος κιμάς, γιαούρτι και μισό πακέτο μακαρόνια αρκούν για ένα πιάτο που δύσκολα θα ξεχάσετε.



Υλικά:
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
4 κ.σ. γιαούρτι
1 κόκκινη πιπεριά
2 καρότα
1,5 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κύβο λαχανικών
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 κονσέρβα χυμό ντομάτας
½ πακέτο μακαρόνια

Εκτέλεση:
Καθαρίζετε και κόβετε σε ροδέλες τα καρότα και το κρεμμύδι. Ψιλοκόβετε και την πιπεριά. Παίρνετε μια χούφτα από τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα βάζετε σε μια γαβάθα, μαζί με το σκόρδο και λίγη πιπεριά. Ρίχνετε λίγο αλάτι και πιπέρι και χτυπάτε με το γουδοχέρι μέχρι να διαλυθούν.
Παράλληλα, βράζετε τα μακαρόνια για 10’ και τα σουρώνετε. Σε μια μεσαία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε όλα τα λαχανικά να σοταριστούν. Μετά από 2’ ρίχνετε και το μίγμα με το κρεμμύδι και το σκόρδο που έχετε διαλύσει. Τα αφήνετε να σοταριστούν για άλλα 3’ και προσθέτετε το χυμό ντομάτας και τον κύβο λαχανικών. Ανακατεύετε καλά και βράζετε για 5’.
Ρίχνετε τον κιμά στην κατσαρόλα και ανακατεύετε συνεχώς. Προσθέτετε 3 ποτήρια νερό στη σάλτσα, κλείνετε το καπάκι και αφήνετε να βράσει για 15 περίπου λεπτά. Όταν δείτε ότι η σάλτσα έχει συμπυκνωθεί και έχουν λιώσει τα λαχανικά, τότε προσθέτετε και το γιαούρτι. Αλατίζετε και αφήνετε να βράσει για 10’ ανακατεύοντας συχνά. Σερβίρετε, πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και απολαμβάνετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου