Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΤΥΡΟΨΩΜΟ













Υλικά:

1000 γρ. αλεύρι
3 φακελάκια μαγιά
1  κουτ. γλυκού αλάτι
550 ml περίπου χλιαρό νερό
800 γρ. φέτα
λάδι
σουσάμι
ρίγανη

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο κάδο του μίξερ  το αλεύρι, με την  μαγιά και το αλάτι.
τα ανακατεύουμε και ρίχνουμε λίγο – λίγο το νερό, μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη χωρίς να κωλύει στα τοιχώματα του κάδου. Αφήνουμε 1 ώρα περίπου σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει η ζύμη μας. Όταν διπλασιαστεί, την  ζυμώνουμε ελαφριά και την  κόβουμε σε 5 κομμάτια. Σε ένα αλευρωμένο πάγκο, ανοίγουμε τις ζύμες  πατώντας  τις με το χέρι. Ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι. Πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα πάνω από κάθε ζυμάρι. Αφού τελεύσουμε με αυτήν τη διαδικασία, τυλίγουμε τα ζυμάρια σε ρολό, για να ενωθούν καλά το  λάδι και η φέτα  με τη ζύμη μας. Βάζουμε σε  λαδωμένα στρογγυλά  ταψάκια ή σε λαμαρίνα. Και τα πατάμε με τα δάχτυλα μας, να τα ανοίξουμε σε στρογγυλά τυροψωμα και να ανάλογα το πάχος που θέλουμε.  Τα  πασπαλίζουμε με σουσάμι και την ρίγανη και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 50 βαθμούς για 20 λεπτά να φουσκώσουν. Μετά τα ψήνουμε στους 160  βαθμούς για 1 ώρα και 1 τέταρτο περίπου, ώστε να πάρουν ένα ξανθό χρώμα.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου