Υλικά:
500 ml γάλα φρεσκο
500 ml κρέμα γάλακτος
20 γρ. ζελατίνη σκόνη
100 γρ. ζάχαρη
Λιγη μαστίχα θρυμματισμένη
1 φέτα πορτοκάλι
2 βανίλιες σκόνη
Εκτέλεση:
Βάζουμε την πανακότα μας σε μπολάκια(φορμάκια) και μετά στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Ξεφορμάρουμε βουτώντας τα φορμάκια για 2 δευτερόλεπτα σε πολύ ζεστό νερό. Μπορούμε να συνοδεύσουμε την πανακότα με ένα γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας ή οποιοδήποτε σιρόπι καθώς επίσης με σκόνη κανέλλας. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη, τη βανίλια, τη θρυμματισμένη μαστίχα και τη φέτα πορτοκάλι σε μέτρια φωτιά, αφού βράσει κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφου εχουμε ανακατεψει τη σκόνη ζελατίνης με την κρέμα γάλακτος. ανακατεύουμε καλά το μειγμα και το τοποθετούμε στη φωτιά για 3 με 4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχεια. Βάζουμε την πανακότα σε φορμάκια και μεσά στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες. Ξεφορμάρουμε από τα φορμακια, βουτώντας τα για δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό. Την συνοδεύσουμε με γλυκό κουταλιού ή οποιοδήποτε άλλο σιρόπι μας αρεσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου