Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΣΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

Φωτό


Υλικά:

80 γρ. βούτυρο
80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
70 γρ. Ζάχαρη
1 αυγό χτυπημένο
150 γρ. Αλεύρι
2 κουτ. Σούπας κακάο

γέμιση:
1 κουτί Ζαχαρούχο γάλα 395 γρ.
225 γρ. Τριμμένο ινδοκάρυδο
2 αυγά  χτυπημένα

επικάλυψη:
300 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. Βούτυρο

εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε την σοκολάτα σε κομματάκια και τοποθετούμε το μπολ πάνω σε ένα κατσαρόλι με νερό που σιγοβράζει για να δημιουργήσουμε μπεν μαρί. Λιώνουμε  τη σοκολάτα  ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα.  Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο. Βάζουμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν καλά. Ρίχνουμε  και το αυγό και αφού χτυπηθεί λίγο ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα. Σιγά – σιγά προσθέτουμε και  το αλεύρι με το κακάο.
Βουτυρώνουμε ένα  ταψάκι  20 Χ 25 εκ. και στρώνουμε με λαδόκολλα ψησίματος, στον πάτο και στα τοιχώματα. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και το στρώνουμε με μια σπάτουλα. Ψήνουμε  σε φούρνο στους 180 βαθμούς, για 15 λεπτά περίπου. Ανακατεύουμε το ινδοκάρυδο με το γάλα και τα αυγά, καλά, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. βγάζουμε το ταψάκι από το φούρνο και ρίχνουμε μέσα το ινδοκάρυδο. Το στρώνουμε και ξαναβάζουμε στο φούρνο, να ψηθεί για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει λίγο. Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε στο ταψί να κρυώσει.  Ετοιμάζουμε πάλι ένα μπεν μαρί και λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με το βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα. Το αδειάζουμε  πάνω στο ψημένο γλυκό, το στρώνουμε και το αφήνουμε μέσα στο ψυγείο ½ ώρα να κρυώσει.  Βγάζουμε το γλυκό από το ταψάκι και ξεκολλάμε την λαδόκολλα. Κόβουμε  σε μικρά παστάκια συνολικά 18 κομμάτια. Τα βάζουμε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου