Υλικά:
• 4 αυγά
• 1 φλιτζάνι ζάχαρη
• 2 βανίλιες
• 1 κουταλάκι αμμωνία
• 3 φλιτζάνια αλεύρι
• 1 φλιτζάνι βούτυρο
• 1 φλιτζάνι γάλα
• 1 αυγό
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνετε τα ταψάκια σας
Κοσκινίζετε το αλεύρι. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι. Λιώνετε το βούτυρο. Ζεσταίνετε το γάλα ελαφρά
Χτυπάτε τ αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά
Προσθέτετε στο γάλα την αμμωνία. Ρίχνετε στο αλεύρι όλα τα παραπάνω υλικά και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία λεία και εύπλαστη ζύμη. Κρατάτε το ασπράδι από το αυγό και προσθέτετε ένα κουταλάκι νερό και ανακατεύετε. Πλάθετε τα κουλούρια σε ότι σχήμα θέλετε. Τοποθετείτε στο ταψί και αλείφετε με το ασπράδι Ψήνετε 20 -30 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου