Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

CUPCAKES ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΑ

Φωτό

Yλικά
cupcakes
2 αυγά
110 gr. βούτυρο
80 gr. ζάχαρη
110 gr. γάλα εβαπορέ
250 gr. φράουλες
150 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας λικέρ αμαρέτο ή φράουλα
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
κρέμα επικάλυψης
2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
200 gr. ζάχαρη άχνη
100 gr. βούτυρο
2 φράουλες
Εκτέλεση
.Κόβουμε κάθε φράουλα σε τέσσερα κομμάτια, τις βάζουμε σε ένα μπώλ και τις πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
cupcakes
Αφήνουμε το βούτυρο και τα αυγά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Αναμειγνύουμε το γάλα με τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου. Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο για 2′ λεπτά να αφρατέψουν.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια, προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους στο μείγμα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε την βανίλια, το αλάτι και μία κουταλιά της σούπας αλεύρι. Προσθέτουμε το λικέρ. Κοσκινίζουμε το baking powder μαζί με το υπόλοιπο αλεύρι. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι στο μείγμα εναλλάξ με το γάλα, μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα σταματάμε το χτύπημα. Αφαιρούμε τις φράουλες από τα υγρά που έχουν βγάλει και τα κρατάμε στην άκρη.
Προσθέτουμε στο μείγμα 1 κουταλιά της σούπας από τα υγρά που έχουν βγάλει οι φράουλες.
Προσθέτουμε τις φράουλες στο μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρά, για να μην τις λιώσουμε.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε με σπάτουλα στο μείγμα.
Γεμίζουμε με το μείγμα χάρτινες θήκες ή φόρμα για cupcakes, μέχρι την μέση, φροντίζοντας να έχει φράουλες κάθε κουταλιά. Ψήνουμε για 13-15 λεπτά στους 180°C Κελσίου.
Αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν πολύ καλά!
κρέμα επικάλυψης
Βάζουμε σε ένα μπρίκι τα υγρά που κρατήσαμε από τις φράουλες και βράζουμε για 3-4 λεπτά. Χτυπάμε όλα τα υλικά για την κρέμα και το σιρόπι, στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 3′ λεπτά. Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί μέχρι να κρυώσουν τα cupcakes.
Αλείφουμε τα cupcakes με την κρέμα, και γαρνίρουμε με φρέσκια φράουλα αν θέλουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου