Για 5 άτομα
Υλικά:
4 γεμάτες κουταλιές βούτυρο
2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
3 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 φλιτζάνια ρύζι
3 φλιτζάνια νερό
Το ξύσμα από δυο πορτοκάλια
2 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού
1 κοφτή κουταλιά αλάτι
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο , το σέλινο , το μαϊντανό και τα κρεμμυδάκια. Τα σοτάρουμε ώσπου να μαραθούν. Προσθέτουμε το ρύζι και τα σοτάρουμε μαζί μερικά λεπτά. Βράζουμε το νερό με το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και το ρίχνουμε στο ρύζι. Προσθέτουμε το αλάτι και αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει , σκεπασμένο για 20 λεπτά περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου