Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΚΕΜΠΑΠ


Φωτό

Υλικά

400 gr. αρνίσιο κιμά
300 gr. μοσχαρίσιο κιμά λάππα
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
1/4κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καυτερή
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι
15 ξύλινα καλαμάκια
σάλτσα
1 κουτί ντοματάκια
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 σκόρδο πολτοποιημένο
1 ξυλάκι κανέλλας
1 πρέζα ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
5 πίτες για σουβλάκι
2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
3 ντομάτες σε χοντρές ροδέλες
2-3 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε χοντρά κομμάτια
1 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 gr. γιαούρτι στραγγιστό
Πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια στο νερό αποβραδίς για να μήν καούνε στο ψήσιμο. Αναμειγνύουμε όλα τα μπαχαρικά,το ξύσμα λεμονιού και το αλατοπίπερο. Σε ένα μπώλ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών. Τρίβουμε στον τρίφτη τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα προσθέτουμε στον κιμά μαζί με τα υγρά από το κρεμμύδι.
Ζυμώνουμε αρκετή ώρα,όσο πιο πολύ ζυμώσουμε τόσο πιο εύγευστο θα είναι το αποτέλεσμα! Βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Πλάθουμε μακρόστενα κεμπάπ,τα οποία περνάμε στα καλαμάκια.
Ψήνουμε σε σχάρα στα κάρβουνα ή στο γκρίλ, γυρνώντας από όλες τις πλευρές μέχρι να ψηθούν, περίπου 13-15 λεπτά.
Τα κρατάμε ζεστά μέχρι να τα σερβίρουμε. Όσο αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο ετοιμάζουμε την σάλτσα. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το λάδι να κάψει και σωτάρουμε το σκόρδο, προσθέτουμε τα ντοματάκια, το αλατοπίπερο, την ζάχαρη, την κανέλλα και λίγο νεράκι. Βράζουμε μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα σε χαμηλή φωτιά.
Αποσύρουμε και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Ψήνουμε τις πίτες στην σχάρα αφού τις λαδώσουμε ελαφρά,επίσης ψήνουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες.
Κόβουμε την κάθε πίτα σε 4 κομμάτια. Σέ ένα πιάτο βάζουμε 4 κομμάτια πίτας από πάνω βάζουμε 2-3 ροδέλες ντομάτα και 2 κομμάτια πιπεριά, ακουμπάμε 3 κεμπάπ. Περιχύνουμε με σάλτσα και βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας γιούρτι. Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε τις ροδέλες από τα κρεμμύδια με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ρίχνουμε γύρω γύρω κρεμμύδια και πασπαλίζουμε με πάπρικα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου