Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ


Φωτό

Για 5 άτομα

Υλικά:

½ φλιτζάνι ρύζι
½ κιλό κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κοφτά κουταλάκια αλάτι
3 αυγά
1 μεγάλο λεμόνι
5 κλωναράκια μαϊντανό
Βούτυρο
4 φλιτζάνια νερό
Αλάτι , πιπέρι


Εκτέλεση:

Βράζουμε το ρύζι για 15 λεπτά σε 1 φλιτζάνι νερό και το αφήνουμε να κρυώνει.  Προσθέτουμε το κιμά , το κρεμμύδι , το αλάτι , το αυγό (ελαφρά χτυπημένο) , μαϊντανό ψιλοκομμένο , και το πιπέρι. Πλάθουμε το μείγμα σε γιουβαρλάκια.
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι ½ φλιτζάνι βούτυρο και τα σοτάρουμε. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα. Ρίχνουμε 3 φλιτζάνια νερό και  αφήνουμε να βράσουν σκεπασμένα για 40 λεπτά. Δένουμε τον ζωμό με αυγολέμονο από 2 αυγά , και χυμό λεμονιού. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου