Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΨΑΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ


Φωτό

Υλικά:

1 κιλό  διάφορα ψάρια φιλέτο.( πέρκα, γλώσσα, μπακαλιάρο, κ.τ.λ.)
Λίγο άνηθο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα
4 κουταλιές σούπας βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο τριμμένο
3 αυγά
λάδι

εκτέλεση:

βράζουμε τα ψάρια σε μια κατσαρόλα. Όταν βράσουν τα λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το μισό βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ωσότου μαραθεί. Το προσθέτουμε στα ψάρια. Βάζουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο βούτυρο και το αλεύρι και ανακατεύουμε  σε σιγανή φωτιά.
Ρίχνουμε το γάλα και βράζουμε τη σάλτσα για μερικά λεπτά. Την βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 2 κρόκους αυγών, αλάτι, πιπέρι, άνηθο και τριμμένο μοσχοκάρυδο. Την αναμειγνύουμε με τα ψάρια και την αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένη για να παγώσει και να σφίξει.
Πλάθουμε σε κροκέτες και τις αλευρώνουμε. Χτυπάμε το ένα αυγό με τα ασπράδια και ένα κουταλάκι λάδι. Βουτάμε στο μείγμα αυγού τις κροκέτες και τις τυλίγουμε σε γαλέτα.
Τις αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένες για 1 ώρα περίπου. Ζεσταίνουμε το λάδι στην φρυτέζα στους 180 βαθμούς, και τηγανίζουμε τις κροκέτες τμηματικά, ωσότου ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου