Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ


Φωτό

Υλικά:

250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
½ φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο
2 κρόκους αυγών
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα  καρύδια ή άσπρα αμύγδαλα ή ψημένα φουντούκια
Λίγη βανίλια
Τρούφα σοκολάτας κακάο
Κονιάκ ή τσέρι ( προαιρετικά )

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε μπαιν μαρι πάνω από ζεστό νερό και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει , και προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια.
Χτυπάμε τους κρόκους και τους προσθέτουμε στην σοκολάτα.
Προσθέτουμε στην σοκολάτα , τη ζάχαρη , τα καρύδια ή τα αμύγδαλα ή τα φουντούκια , και τη βανίλια και δουλεύουμε καλά το μείγμα με μια ξύλινη σπάτουλα.
Το αφήνουμε στο ψυγείο ώσπου να πήξει και κρυώσει.

Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού , και τα μισά τα τυλίγουμε με τρούφα σοκολάτας , και τα άλλα μισά με κακάο.
Αν θέλουμε τα τυλίγουμε με ινδική καρύδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου