Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Η ΣΑΛΤΣΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ.


Φωτό

η μονη διαφορα που εχουν είναι ότι στην βελουτε βαζουμε ζωμο κρεατος (κοτας , βοδινου , ψαριου , κτλ).  Ενώ στη μπεσαμελ χρησιμοποιουμε γαλα.

Αν δειτε στο αλμπουμ με τις σαλτσες , τη συνταγη της μπεσαμελ , θα δειτε ότι την χρησιμοποιουμε για πολλες  παρασκευες μαγειρεματος.

Οσο για τη σαλτσα βελουτε την χρησιμοποιουμε για εφαρμογες όπως:

Βαση για σουπες , βαση για σαλτσες.

1) σαλτσα βινεγκρετ:

Την χρησιμοποιουμε σε κρεατα σχαρας , όπως κοτοπουλο , χοιρινο ,κτλ
Για γαριδες , ψαρια σχαρας , κτλ.  Και σε πολλες ειδων σαλατες.

2) σαλτσα μορνε:

Είναι γαλλικη  και την χρησιμοποιουμε σε κοτοπουλο , ψαρι , αυγα , λαχανικα.

3) σαλτσα σουπρεμ:

την χρησιμοποιουμε σε κοτοπουλο , ψαρι, λαχανικα.

(επηδει υπαρχουν παρα πολλων ειδων σαλτσες, και με πολλες παραλαγες
Οι οποιες δεν συνηθιζετε να τις φτιαχνουμε στη καθημερινοτιτα μας , αλλα τις συνανταμε μονο σε καλα εστιατορια , γιαυτο το λογο προς το παρον αυτές τις σαλτσες  μπωρειτε να τις χρησιμοποιήσετε σε διαφορα φαγητα και συντομα θα σας γραψω κι άλλες.)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου