Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ ή ΜΠΕΣΑΜΕΛ


Φωτό


ΥΛΙΚΑ:

ΑΡΑΙΗ ΓΙΑ ΣΑΛΤΣΕΣ ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΣ ΠΗΧΤΕΣ

3 κοφτές κουταλιές βούτυρο
3 κοφτές κουταλιές αλεύρι
Λίγο αλάτι και άσπρο πιπέρι
2 φλιτζάνια γάλα

ΜΕΤΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ , ΩΓΚΡΑΤΕΝ , ΜΟΥΣΑΚΑ

6 κοφτές κουταλιές βούτυρο
6 κοφτές κουταλιές αλεύρι
Λίγο αλάτι και άσπρο πιπέρι
2 φλιτζάνια γάλα
2 αυγά

ΠΗΧΤΗ ΓΙΑ ΚΡΟΚΕΤΕΣ , ΣΟΥΦΛΕ , ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ

6 κοφτές κουταλιές βούτυρο
8 κοφτές κουταλιές αλεύρι
Λίγο αλάτι και άσπρο πιπέρι
2 φλιτζάνια γάλα
2 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ώσπου να πάρει ένα ξανθό χρώμα . προσοχή σε μέτρια φωτιά να μην μας καεί το αλεύρι. Ρίχνουμε  το  αλάτι , και το πιπέρι.  Ανακατεύουμε το μείγμα με ένα σύρμα ενώ προσθέτουμε το γάλα  ανά διαστήματα με προσοχή να μην μας σβολιάσει. Όταν η σάλτσα αρχίζει να φουσκαλιάζει και να πήζει είναι έτοιμη.

Για την παρασκευή της μέτριας και πηχτής σάλτσας  όταν είναι έτοιμη , την αποσύρουμε από την φωτιά και ενώ δουλεύουμε με το σύρμα γρήγορα ρίχνουμε τα αυγά χτυπημενα  σιγά σιγά.  Την ξανά βάζουμε στην φωτιά μέχρι να κάνει φουσκάλες πάλι και είναι έτοιμη.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ:
(Για την σάλτσα μιλαναιζ  αντικαθιστούμε το γάλα με το ζωμό κότας και προσθέτουμε 2 χτυπημενους κρόκους  με 1 κουταλιά χυμό λεμονιού. Την σερβίρουμε πάνω σε ρύζι πιλάφι.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου