Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΠΑΠΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


Φωτό

Υλικά:
2 πάπιες
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
10 δαμάσκηνα, χοντροκομμένα
2 μήλα καθαρισμένα κομμένα σε κυβάκια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
το συκώτι απο τις πάπιες, ψιλοκομμένο
1 πορτοκάλι, για το χυμό
½ φλ. κονιακ
1 φλ. Μαυροδάφνη
1 κ.γ. κανέλα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι

Εκτελεση:

Βάζουμε τα δαμάσκηνα να φουσκώσουν μέσα στο κονιάκ, 1-2 ώρες. Αλατοπιπερώνουμε και λαδώνουμε μέσα-έξω τις πάπιες. Σε βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο και σιγοψήνουμε τα μήλα με την κανέλα για 5'-6'.
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με 1 κ.σ. βούτυρο και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις μαλακώσει, προσθέτουμε τον κιμά και καβουρδίζουμε 3'-4' . Προσθέτουμε τα συκωτάκια, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα, ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα με το κονιάκ και ψήνουμε λίγα λεπτά ακόμα.
Σβήνουμε με τη Μαυροδάφνη και αφήνουμε να την πιεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο.
Ανάβουμε το φούρνο στους 190ο. Γεμίζουμε τις πάπιες και ράβουμε το άνοιγμα. Τις βάζουμε να ψηθούν σε πυρίμαχο σκεύος (καλύτερα πήλινο), με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και το χυμό του πορτοκαλιού, για 1.30'- 2 ώρες.
Βγάζουμε τις πάπιες και μαζεύουμε τη σάλτσα τους, σε βαθύ σκεύος. Αφαιρούμε όλο το λίπος (αυτό γίνεται ευκολότερα, αν παγώσουμε για λίγο τη σάλτσα). Δένουμε τη σάλτσα, ανακατεύοντας ζωηρά με 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο, απο το ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου