Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ:




ΥΛΙΚΑ:

½ φλιτζάνι βούτυρο
1  φλιτζάνι νερό
     ελάχιστο αλάτι
1  φλιτζάνι σκληρό αλεύρι
4  αυγά
½ κιλό κρέμα σαντιγύ
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
½ φλιτζάνι ζάχαρη
2/3 φλιτζανιού αδιάλυτο γάλα εβαπορέ
Λίγη βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε το βούτυρο , το νερό και το αλάτι , σε μικρή  κατσαρόλα , και μόλις  το μείγμα αρχίσει να βράζει , ρίχνουμε όλο μαζί το αλεύρι , και ανακατεύουμε γρήγορα τη ζύμη, με ξύλινη σπάτουλα σε σιγανή φωτιά ωσότου σχηματιστεί σε μια μπάλα.

Την βγάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε μερικά λεπτά για να κρυωσει λίγο. Σπάμε μέσα ένα – ένα τα αυγά , ενώ χτυπάμε συνεχώς.

Παίρνουμε κομματάκια ζύμης με κουταλάκι , στο μέγεθος μικρού καρυδιού , και τα ρίχνουμε σε βουτυρομένο ταψί με τρόπο ώστε το ένα να απέχει από το άλλο αρκετά.

Ψήνουμε τα σου σε δυνατό φούρνο για 20 λεπτά περίπου

Ανοίγουμε τα σου από τη μια πλευρά με κοφτερό μαχαίρι , αφού κρυώνουν, και τα γεμίζουμε με κρέμα σαντιγί χρησιμοποιωντας κορνέ.

Λιώνουμε σε μικρή κατσαρόλα τη σοκολάτα και προσθέτουμε τη ζάχαρη,  το γάλα , και ελάχιστο αλάτι. Την ανακατεύουμε για 2 με 3 λεπτά , σε σιγανή φωτιά , την βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγη βανίλια.

Βάζουμε σε μικρά μπολ   4 με 5 προφιτερολ και ρίχνουμε πάνω λίγη σως σοκολάτα.
Αν θέλουμε τα βάζουμε και σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου