Υλικά:
σού
3 αυγά
40 gr. βoύτυρο
75 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
125 ml. νερό
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
γέμιση
250 gr. κρέμα γάλακτος πλήρες
3 κουταλιές της σούπας άχνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
300 gr. παγωτό βανίλια
σώς σοκολάτας
300 gr. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
150 gr. γάλα φρέσκο
1 κουταλιά της σούπας άχνη
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και το βούτυρο.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε την ζύμη 3-4 λεπτά να κρυώσει.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και τα ενσωματώνουμε στην ζύμη.
Αφήνουμε την ζύμη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και την χρησιμοποιούμε.
Δημιουργούμε μικρά σουδάκια με κορνέ σε αντικολλητικό χαρτί με απόσταση ενός εκατοστού, γιατί θα φουσκώσουν και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20′.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα χρησιμοποιήσουμε.
Βάζουμε την κρέμα στο μπώλ που πρόκειται να την χτυπήσουμε,την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Κατόπιν χτυπάμε την κρέμα με την βανίλια μέσα στο κρύο μπώλ, προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε μέχρι να πήξει και να γίνει σαντυγί.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Βράζουμε το γάλα με την άχνη, κατεβάζουμε το γάλα και προσθέτουμε την σοκολάτα, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοιποιηθεί το μείγμα.
Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπώλ ρίχνουμε σώς σοκολάτα φροντίζοντας να πάει σε όλη την επιφάνεια του πάτου και τα τοιχώματα του.
Τοποθετούμε 6-7 σού και βάζουμε μερικές μπάλες παγωτό και λίγη σαντυγί, την οποία έχουμε βάλει σε κορνέ.
Προσθέτουμε μερικά σού ακόμη και την σαντυγί σε ροζέτες καλύπτωντας την επιφάνεια.
Περιχύνουμε με την ζεστή σώς σοκολάτα.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου