ΥΛΙΚΑ:
2 μέτρια κρεμμύδια
4 πιπεριές φλωρίνης
3 πιπεριές πράσινες μακρόστενες
3 κολοκυθάκια
1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο
2 φλιτζάνια καλαμπόκι κατεψυγμένο
λάδι ανάμεικτο ηλιέλαιο και ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια ρύζι
4 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζανάκι άσπρο κρασί
1 κουταλιά σούπας κοφτή αλάτι
1 κύβο λαχανικών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια , πιπεριές , κολοκυθακια. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές Προσθέτουμε τον αρακά και το καλαμπόκι και μετά τα κολοκυθάκια και τον κύβο λαχανικών.
Τα σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε το ρύζι σοτάροντας για πολύ λίγο. Ρίχνουμε το νερό και το αλάτι και ανακατεύουμε. Κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά.
Μόλις τελειώσει το βράσιμο, τοποθετούμε μια πετσέτα πάνω από το σκεύος και κλείνουμε από πάνω με το καπάκι για να απορροφήσουν οι υδρατμοί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου