Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ


Φωτό

Υλικά:

500 gr.  θαλασσινά μύδια, χταπόδι, καβούρι, γαρίδες, καραβίδες, φιλέτο πεσκανδρίτσας
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλυτζάνι αρακά
2 φλυτζάνια ρύζι αρμπόριο
1 φλυτζανι κρασί λευκό
3 φλυτζάνια ζωμό κοτόπουλου
2 φλυτζάνια ζωμό θαλλασινών
6-7 στίγματα σαφράν
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα θαλασσινά για 5′ λεπτά σε 2 φλυτζάνια νερό.
Καθαρίζουμε τα θαλασσινά και αφού περάσουμε τον ζωμό από σίτα τον κρατάμε ζεστό.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Κόβουμε τις πιπεριές σε μέτρια κομμάτια.
Ρίχνουμε μέσα στο κρασί τα στίγματα του σαφράν.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα θαλάσσινά.
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς για 2′ λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύοντας συνεχώς για 2′ λεπτά, να απορροφήσει το ρύζι όλο το κρασί.
Προσθέτουμε τον αρακά.
Σε ένα μπώλ αναμειγνύουμε τον ζωμό των θαλασσινών και του κοτόπουλου.
Προσθέτουμε το ζωμό σταδιακά, 1 φλυτζάνι κάθε φορά, ανακατεύοντας μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το υγρό, μόλις απορροφηθεί ο ζωμός προσθέτουμε ξανά, αυτή η διαδικασία γίνεται μέχρι να τελειώσει όλη η ποσότητα του ζωμού.
Κατόπιν χαμηλώνουμε την φωτιά.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και βράζουμε μεχρι να χυλώσει το ρύζι, όσο θα βράζει το ριζότο ανακατεύουμε τακτικά.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε αμέσως!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου