Υλικά:
700 γρ. ώριμες φράουλες
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
½ κιλό κρέμα σαντιγί
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις φράουλες αφού έχουμε αφαιρέσει το κοτσάνι, και τις ραντίζουμε με χυμό λεμονιού. Τις βάζουμε στο μπλέντερ μέχρι να πολτοποιηθούν.
Προσθέτουμε στον πολτό φράουλας, το γάλα και ανακατεύουμε το μείγμα.
Ρίχνουμε στο μείγμα την κρέμα σαντιγί και ανακατεύουμε ελαφριά.
Το βάζουμε σε δυο φόρμες, ενώ αν θέλουμε στρώνουμε στον πάτο της φόρμας μπισκότα σαβουαγιάρ ραντισμένα με λικέρ.
Αφήνουμε το μείγμα στην κατάψυξη για 2 με 3 ώρες ή ώσπου να παγώσει καλά.
Γαρνίρουμε το παγωτό με φράουλες τυλιγμένες με ζάχαρη και παγωμένες , και με κρέμα σαντιγί την οποία γαρνίρουμε με κορνέ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου