Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ


Φωτό

Για  6 άτομα

Υλικά:

6 μέτριες ντομάτες
6 μεγάλες πιπεριές
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι βούτυρο
650 γρ. κιμά
Αλάτι , πιπέρι
Ζάχαρη
½ φλιτζάνι ρύζι γλασε
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο βασιλικό
Βούτυρο
1 ½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας

Εκτέλεση:

Ανοίγουμε τις ντομάτες και αφαιρουμε αρκετή σάρκα από μέσα. Τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη , αλάτι , πιπέρι.  Ανοίγουμε τις πιπεριές και αφαιρουμε τους σπόρους και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με ζεστό νερό και αλάτι και τις βράζουμε για 5 λεπτά. Τις στραγγίζουμε.  Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο , ώσπου να μαραθεί και προσθέτουμε το κιμά , αλάτι ,πιπέρι , και τον σοτάρουμε για μερικά λεπτά. Ρίχνουμε μερικές κουταλιές νερό ή ζωμό και αφήνουμε να σιγοψηθει για ½ ώρα περίπου.  Προσθέτουμε το ρύζι , μαϊντανό και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και ψήνουμε για 15 λεπτά.

Γεμίζουμε  τις ντομάτες και τις πιπεριές με το μείγμα και βάζουμε τα καπάκια τους. Ρίχνουμε στον πυθμένα του ταψιού , χυμό ντομάτας , και τις περιχύνουμε ½ φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα. Στην αρχή τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και λίγο πριν γίνουν το αφαιρουμε για να πάρουν χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου