Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΣΟΥΠΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ ΒΕΛΟΥΤΕ



υλικά

500 gr. κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια μέτρια λιωμένα στο multi
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/4 φλυτζανιού ρύζι γλασσέ
1 αυγό
Αλάτι
Πιπέρι
σούπα
1/2  φλυτζάνι ρύζί blue bonnet
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
σάλτσα αυγολέμονο
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
3 ζεστό κούπες ζωμό από το φαϊ
3 κρόκους αυγών
2 κουταλιές κοφτές κόρν φλάουρ
Χυμό ενός λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τον κιμά προσθέτοντας όλα τα υλικά προσθέτουμε 3-4 κουταλιές της σούπας νερό.
Τον ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε μεγάλους ομοιόμορφους κεφτέδες.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε περίπου 2,5 λίτρα νερό να βράσει, όταν βράσει ρίχνουμε το αλάτι και τους κεφτέδες.
Βράζουμε για 10′ λεπτά.
Πρόσθέτουμε το ρύζι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε προσεκτικά και βράζουμε για 18-20 λεπτά.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι τους κρόκους και τους ανακατεύουμε ελαφρά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το κόρν φλάουρ, το αλατοπίπερο.
Ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθεί το μίγμα, προσθέτουμε τον ζωμό,  προσέχουμε να μην είναι καυτός.
Τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Η σάλτσα μας πρέπει να μήν είναι πολύ πηχτή, (άν δούμε οτι πήζει σαν κρέμα προσθέτουμε λίγο ακόμη ζωμό).
Κατεβάζουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε ελάφρά και προσθέτουμε την σάλτσα σιγά-σιγά στην κατσαρόλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου