Υλικά:
1 κιλό κιμά
½ κιλό τυρί τριμμένο
1 κουτί κανελόνια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό ή βασιλικό ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι λάδι
1 κουτί κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Πιπέρι
Σάλτσα ντομάτα (έχουμε ετοιμάσει από πριν)
Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε τον κιμά. Όταν γίνει, ρίχνουμε μέσα στο κιμά, την ½ ποσότητα από τη σάλτσα ντομάτας, που είχαμε ετοιμάσει. τον αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά και όταν είναι έτοιμος, τον βγάζουμε από τη φωτιά. Τον αφήνουμε να κρυώσει, και ρίχνουμε μέσα το τυρί το τριμμένο, το μαϊντανό ή τον βασιλικό. Αρχίζουμε να γεμίζουμε τα κανελόνια με τον κιμά. Τα τοποθετούμε με σειρά μέσα σε ένα πυρέξ ή ταψί και όταν τα τελειώσουμε, ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα ντομάτας που είχαμε κρατήσει. Ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος. Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. Και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου