ΥΛΙΚΑ:
6 ατόμων:
1 κιλό φιλέτα γλώσσας
1 κιλό σπανάκι
2 γεμάτες κουταλιές βούτυρο
3 κοφτές κουταλιές αλεύρι
Αλάτι
Λίγο πιπέρι
1 ½ φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί
Λίγο κρασί
Λεμόνι
Πάπρικα ( αν θέλετε )
Μανιτάρια σε φέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε καλά το σπανάκι. Το ζεματάμε και το στραγγίζουμε καλά και το βάζουμε σε ένα βουτυρομενο πιρεξ.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι , λίγο αλάτι και πιπέρι . ανακατεύουμε το μείγμα ενώ ρίχνουμε , τμηματικά , το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
Όταν η σάλτσα πήξει , τη βγάζουμε από το μάτι και ρίχνουμε τυρί.
Τα φιλέτα γλώσσας τα διπλώνουμε στη μέση . τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με καπάκι , και τα ραντίζουμε με χυμό λεμονιού.
Προσθέτουμε μερικές κουταλιές κρασί , και νερό , και λίγα μανιτάρια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες και λίγο αλάτι. Σκεπάζουμε το τηγάνι και τα αφήνουμε για 10 με 15 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε πάνω στο σπανάκι.
Τα σκεπάζουμε με σάλτσα και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και λίγη πάπρικα.
Τέλος τα ψήνουμε για 15 λεπτά σε μέτριο φούρνο . τα γαρνιρουμε με ψηλοκομενο μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου