Υλικά:
Για 5 άτομα
½ κιλό ρύζι
Αλάτι
κάρυ
Λεμόνι
Βούτυρο
1 μπατζάρι ( γουλί )
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σπανάκι
Εκτέλεση:
Πλένουμε το ρύζι με πολλά νερά και το ρίχνουμε σε νερό που βράζει , με λίγο αλάτι και 1 κουταλιά χυμό λεμονιού. Το βράζουμε για 10 λεπτά περίπου , και το στραγγίζουμε. Το χωρίζουμε σε τρία μέρη .
Σοτάρουμε με λίγο βούτυρο το σπανάκι , ρίχνουμε και λίγο αλάτι , και προσθέτουμε το 1/3 του ρυζιού.
Βράζουμε το μπατζάρι μέχρι να πάρει κόκκινο χρώμα το νερό. Έπειτα με ένα σουρωτήρι βουτάμε μέσα στο νερό το άλλο 1/3 του ρυζιού να πάρει κόκκινο χρώμα.
Ζεσταίνουμε το τελευταίο τρίτο του ρυζιού με μερικές κουταλιές νερό , και βούτυρο και προσθέτουμε το κάρυ.
Οπότε έχουμε πράσινο , κόκκινο , και κίτρινο χρώμα στο ρύζι.
Βάζουμε το ρύζι σε σειρές σε μια φόρμα και το διατηρούμε ζεστό μέσα σε χλιαρό φούρνο. Σερβίρουμε αναποδογυρίζοντας την φόρμα σε μια πιατέλα.
Καλή σας όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου