Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ :


Φωτό

Υλικά:

200 gr βούτυρο
200 gr ζάχαρη
200 gr σοκολάτα κουβερτούρα
3 αυγά (χωριστά οι κρόκοι απο το ασπράδι)
3-5 βανίλιες
70 gr αλεύρι

Εκτέλεση:

Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο με την σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σχηματιστεί συμπαγές μίγμα. Μετά σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τη ζάχαρη , το αλεύρι, τις βανίλιες και τους κρόκους των αυγών. Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο στο μείγμα ζάχαρη-αυγά-βανίλιες-αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε λίγη-λίγη την μαρέγκα, ανακατεύοντας με το χέρι. Αδειάζουμε το μείγμα σ' ένα καλά βουτυρωμένο ταψί η σε φόρμα του κεικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 30 με 35 λεπτά.

Εφόσον κρυώσει πολύ καλά το ξεφορμάρετε (διότι η σοκολάτα μέσα παράμενει ρευστή.

Αν θέλετε λιωνετε 150 γρ σοκολάτας κουβερτούρας σε χαμηλή φωτιά και μόλις λιώσει τελείως ρίχνετε σιγά-σιγά ζεσταμένο φρέσκο γάλα, μέχρι να αραιώσει λίγο , και το ρίχνετε πάνω στο κέικ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου