ΥΛΙΚΑ:
8 μεγάλα μπαρμπούνια
6 κουταλιές λάδι ( ελαιόλαδο )
4-5 κουταλιές αλεύρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες)
400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
½ κουταλάκι ζάχαρη
200 γρ. λευκό κρασί
Αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αφού καθαρίσουμε καλά τα ψάρια, τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε την κάθε πλευρά για 4 λεπτά περίπου. Βγάζουμε τα μπαρμπούνια και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. Τηγανίζουμε για 4 λεπτά ώστε να μαλακώσουν και προσθέτουμε τις ντομάτες, το κρασί και τη ζάχαρη. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά.
Τέλος, ρίχνουμε τα μπαρμπούνια στο τηγάνι και μαζί την σάλτσα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν 4-5 λεπτά ώστε να φύγουν τα υγρά.
Γαρνίρουμε με φέτες πιπεριάς και είμαστε έτοιμοι
Καλή όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου