Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΟΥΣΑΚΑ


Φωτό

Για 6 άτομα

Υλικά:

1 ½ κιλό μελιτζάνες
2  κιλά κολοκυθάκια
5 ντομάτες
Λάδι
Αλάτι , πιπέρι
μοσχοκάρυδο
ζάχαρη
Τυρί τριμμένο
Σάλτσα μπολονεζ ( βλέπε άλμπουμ , σάλτσες )
Σάλτσα μορναι ( βλέπε άλμπουμ , σάλτσες )
Σάλτσα Μπεσαμελ ( βλέπε άλμπουμ σάλτσες )
Πατάτες

Εκτέλεση:

Αφαιρουμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια και  τα κόβουμε κατά μήκος σε φέτες. Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε , σε τηγάνι  ή φρυτεζα. Τις βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας , για να αφαιρεθει το λάδι.  Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε και αυτές σε φέτες. Τις μισοτηγανιζουμε σε φτυτεζα. Παίρνουμε ένα ταψί και τις στρώνουμε , η μια να πατάει πάνω στην άλλη λίγο. Πασπαλίζουμε με αλάτι , πιπέρι , μοσχοκάρυδο , τυρί τριμμένο. Επαναλαμβάνουμε  με τον ίδιο τρόπο , τις μελιτζάνες και υστέρα τα κολοκυθάκια. Προσθέτουμε την σάλτσα μπολονεζ.  επαναλαμβάνουμε πάλι τις στρώσεις με τον ίδιο
τρόπο , τις μελιτζάνες και υστέρα τα κολοκυθάκια. (Όταν στρώνουμε τις μελιτζάνες , πασπαλίζουμε και με ζάχαρη.) παίρνουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε φέτες , τις στρώνουμε , την μια δίπλα στην άλλη. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη , τυρί τριμμένο. Ρίχνουμε πάνω την σάλτσα μπεσαμελ και απλώνουμε ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί τριμμένο ή με φρυγανιά τριμμένη. Ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς , για 40 λεπτά περίπου ώσπου να πάρει η μπεσαμελ ένα ωραίο χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου