υλικά
500 gr. spaghetti
για την σάλτσα
400 gr. ντοματάκια αποφλοιωμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
40 gr. κόκκινο κρασί
4-5 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
1 πρέζα ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν και ετοιμάζουμε την σάλτσα.
Η σάλτσα
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σωτάρουμε το σκόρδο να ροδίσει ελαφρά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε 3′ λεπτά, ανακατεύοντας και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, την ζάχαρη και το αλατοπίπερο.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 25′ λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Λίγο πρίν κατεβάσουμε την σάλτσα προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού.
Πολτοποιούμε και περιχύνουμε τα ζυμαρικά.
Σερβίρουμε με άφθονη σάλτσα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου