Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ & ΑΛΑΝΤΙΚΩΝ


Φωτό

Υλικά:

3 κουταλιές αλεύρι
1½ φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
5 φέτες μπέικον
5 φέτες ζαμπόν
3 κουταλιές βούτυρο
4 αυγά
μοσχοκάρυδο
1½ φλιτζάνι γάλα φρέσκο

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα με μέτρια φωτιά λιώνετε το βούτυρο.
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ρίχνετε σιγά σιγά στο βούτυρο ανακατεύοντας συνέχεια.
Ρίχνετε λίγο λίγο το γάλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Κατεβάζετε την σάλτσα από την φωτιά και όταν κρυώσει λίγο ρίχνετε την γραβιέρα και ανακατεύετε.
κόβετε το ζαμπόν και το μπέικον σε σχήμα ζουλιέν. Το μπέικον δε θα το τηγανίσετε στο τηγάνι με λίγο λάδι ίσα ίσα να φύγουν τα λύπη, και τα ανακατεύετε όλα μαζί.
Ρίχνετε τους κρόκους των αυγών και λίγο μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε.
Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτετε στο μείγμα σας.
Τοποθετείτε το μείγμα σε σκεύος για σουφλέ και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια.
Σερβίρεται ζεστό μόλις το βγάλετε από τον φούρνο.

καλή σας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου