Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ


Φωτό

Υλικά:

300 gr. κιμά μοσχαρίσιο
300 gr. κιμά χοιρινό
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Φρυγανιά όσο πάρει
Μερικές σταγόνες ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι μαύρο
Πιπέρι Κόκκινο
5 πατάτες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι κόκκινο κρασί
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε τον κιμά,ζυμώνοντας όλα τα υλικά και βάζουμε όση φρυγανιά χρειαστεί να γίνει μαλακός και αφράτος. Βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο 30′ λεπτά, να δέσει. Κάνουμε κεφτέδες μέτριους σε μέγεθος. Κόβουμε τις πατάτες σε κύδωνάτες ή σε κύβους. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και περνάμε τους κεφτέδες να τηγανιστούν ελαφρά και μετά τις πατάτες να σωταριστούν. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό να σωταριστούν ελαφρά, προσθέτουμε τις πατάτες και από πάνω τους κεφτέδες προσεκτικά να μήν διαλυθούν και ρίχνουμε την ρίγανη. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε νερό περίπου 2 φλυτζάνια να σκεπαστεί σχεδόν το φαγάκι μας, χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου