1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί σαντιγί
5 κουταλιές σούπας κακάο
3 κουταλιές σούπας νεσκαφέ
1 σφηνάκι λικέρ
1 βανίλια
1 ½ πακέτο σαβουαγιάρ
1 φλιτζάνι γάλα για το βρέξιμο των σαβουαγιάρ
Λίγο λικέρ
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ τη σαντιγί. όταν αρχίσει να αφρατεύει προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζαχαρούχο γάλα. Στη συνέχεια το κακάο, τον νεσκαφέ, το λικέρ και τη βανίλια. Τα χτυπάμε όλα μαζί λίγο μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Τοποθετούμε ένα στεφάνι σε ένα δίσκο και βάζουμε στον πάτο τα σαβουαγιάρ τα οποία πριν τα έχουμε βουτήξει γρήγορα μέσα στο γάλα-λικέρ. Καλύπτουμε όλο το πάτο, και ρίχνουμε τη μισή κρέμα. Φτιάχνουμε άλλη μια στρώση με σαβουαγιάρ με το υπόλοιπο μείγμα μας.
Την βάζουμε στο ψυγείο και την αφήνουμε, λίγες ώρες για να σφίξει.
Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε. Με τριμμένη σοκολάτα, με σαντιγί, με ξηρούς καρπούς κλπ.
υπόψη:
μπορούμε με την ζαχαροπαστα, ( βλέπε συνταγή ζαχαροπαστας ) να φτιάξουμε διάφορα σχέδια. Όπως τριαντάφυλλα, κορδέλες, γράμματα, και πολλά άλλα σχέδια. Τα χρωματίζουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου