Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Συκωταριά αρνίσια με λαδορίγανη


 

Υλικά

 

1 κιλό συκωταριά

80 γρ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ρίγανη

Ξύσμα από 2 λεμόνια

Χυμό 2 λεμονιών

60 γρ. κρασί

Αλάτι

Πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Πλένουμε πολύ καλά την συκωταριά.  Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με νερό.  Όταν έρθει σε βρασμό, ρίχνουμε μέσα τη συκωταριά και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά περίπου. 

 

Την αφαιρούμε από το νερό και αφήνουμε να κρυώσει ώστε να μπορέσουμε να την κόψουμε.  Την ξεπλένουμε και την κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.  Βάζουμε στη φωτιά ένα βαθύ τηγάνι με το λάδι να κάψει. 

 

Ρίχνουμε την συκωταριά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να τσιγαριστεί από όλες τις πλευρές.  Ρίχνουμε  τη ρίγανη, αλάτι,  πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε  το κρασί και αφήνουμε σκεπασμένο με  καπάκι και  σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου να μαγειρευτεί. 

 

Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού  και ανακατεύουμε για 1 - 2 λεπτά.  Σερβίρουμε αμέσως.

 

Καλή επιτυχία!!!      

 

https://youtu.be/5_5lM0h4M_4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου