Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Η τέλεια πορτοκαλόπιτα


Υλικά

1 πακ. φύλλο κρούστας
300 γρ. γιαούρτι 2%
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 πορτοκάλια μεγάλα (ξύσμα και το χυμό)
4 αυγά μεγάλα
3  βανίλιες
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
200 γρ. ηλιέλαιο

Για το σιρόπι

Χυμό πορτοκαλιών
200 γρ. ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι νερό
1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση

Kόβουμε τα φύλλα κρούστας σε μικρά κομμάτια και τα ξεκολλάμε αναμεταξύ τους. Τα βάζουμε μέσα στο φούρνο ισα ισα να ξεραθούν. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη, σε δυνατή ταχύτητα για 7 λεπτά μέχρι  να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ξύσμα των πορτοκαλιών, το γιαούρτι, την βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα.
Όταν  αναμειχθούν καλά τα υλικά μας, προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. 
Προσθέτουμε  λίγα λίγα τα θρυμματισμένα φύλλα, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Έχουμε λαδώσει ένα ταψί ή μια φόρμα αποσπώμενη ή  ακόμη και σε φόρμα για κέικ.  Ρίχνουμε μέσα το μίγμα μας. Σε προθερμασμένο φούρνο και στους 180 βαθμούς, ψήνουμε για μια ώρα περίπου, έως να ροδίσει και να πάρει μια χρυσαφένια κρούστα. 
Για  το σιρόπι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, νερό, χυμό πορτοκαλιών και την κανέλα. Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά. Τα λεπτά τα μετράμε από όταν αρχίσει ο βρασμός.  Τρυπάμε και περιχύνουμε την  πορτοκαλόπιτα ζεστή και κρύο το σιρόπι, ή το αντίθετο. Προαιρετικά στολίζουμε πάνω σε κάθε κομμάτι, από μια καραμελωμένη φέτα πορτοκάλι.  Σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε 2 κ.σ. ζάχαρη και μια κ.σ. νερό. Βάζουμε τις φέτες έως να καραμελώσουν.

Καλή σας επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου