Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Τούρτα καρδιά mirror glaze


Υλικά
Για το παντεσπάνι
5 αυγά μέτρια
200 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
120 γρ. αλεύρι  γ.ο.χ.
20 γρ. μπεικιν παουντερ
30 γρ. κακάο

Για την τούρτα

600 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
400 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
1 κ.γ. κοφτή κακάο

Για  το γλάσο

130 γρ. νερό
20 γρ. ζελατίνης
200 γρ. γλυκόζη
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
140 γρ. γάλα ζαχαρούχο
230 γρ. κουβερτούρα λευκή
1 ½ κ.γ.  χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη.  Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα έως να αφρατεψουν καλά.  Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι  το μπεικιν παουντερ και τις βανίλιες. Ρίχνουμε στο μείγμα κοσκινίζοντας, το αλεύρι με το κακάο διότι δεν θέλουμε να έχει σβόλους στο μείγμα μας από το κακάο. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις για να μην χάσουμε τον αέρα μέσα από το μείγμα μας.  

Στρώνουμε σε ένα στρογγυλό ταψί ή αποσπώμενη φόρμα, λαδόκολλα  στο κάτω μέρος  και γύρο γύρο.  Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και στρώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  και χαμηλά  με αντιστάσεις, για 20 – 25 λεπτά περίπου. Όταν μπήξουμε το μαχαίρι και βγαίνει καθαρό, είναι έτοιμο το παντεσπάνι μας.

Όταν βγάλουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε τα χαρτιά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε σε δυο  μέρη. Το συγκεκριμένο είναι τόσο αφράτο που είναι ότι πρέπει για τούρτες. 

Για την τούρτα, βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα παγωμένη, την ζάχαρη άχνη την βανίλια και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, έως να γίνει μια σφιχτή μους. Προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα, το κακάο και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας.
Αφού έχει κρυώσει το παντεσπάνι, κόβουμε σε σχήμα καρδιάς ή εκτός αν έχουμε φόρμα σιλικόνης. Κόβουμε στην μέση στα δυο  ισια μέρη.  Στρώνουμε στο ένα παντεσπάνι την κρέμα και προσθέτουμε από πάνω το άλλο κομμάτι από το παντεσπάνι. Αλείφουμε γύρο γύρο και από πάνω με την κρέμα μους, ομοιόμορφα. Την αφήνουμε στην κατάψυξη για μισή ώρα μέχρι να παγώσει.


Για το γλάσο  βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο  νερό τις ζελατίνες και τις αφήνουμε για 5-6 λεπτά να μαλακώσουν. Σε  ένα κατσαρόλι και σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τα 130 γρ. νερό την ζάχαρη, γλυκόζη και μόλις πάρει μια βράση, προσθέτουμε το ζαχαρούχο και στύβοντας καλά από το νερό και τις ζελατίνες. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα καλά και  αποσύρουμε από το μάτι. βάζουμε την κουβερτούρα στο μπλέντερ εφόσον την έχουμε κόψει σε κομματάκια και προσθέτουμε το μίγμα μας. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για να μην δημιουργηθούν φουσκάλες.  Αδειάζουμε  το μίγμα σε δυο μπολ σουρώνοντας το με ένα σουρωτήρι.  Αν έχουμε θερμόμετρο για φαγητά, μετράμε η θερμοκρασία να μην υπερβαίνει τους 40 βαθμούς.  Ρίχνουμε την κρέμα σε δυο μπολ 1/3 στο ένα και το υπόλοιπο στο άλλο. Στο μπολ με το πολύ μίγμα προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε καλά.  

Βγάζουμε την τούρτα από την κατάψυξη και την τοποθετούμε πάνω σε μια βάση και μέσα σε ταψί για να πέσει το γλάσο που θα περισσέψει.  Ρίχνουμε το κόκκινο χρώμα ώστε να καλυφτεί  όλη η  τούρτα μας. Ύστερα ρίχνουμε και το άσπρο όπως μας αρέσει για σχέδιο.   
Την αφήνουμε εκτός ψυγείου να κρυώσει καλά.  

 Στολίζουμε  την τούρτα όπως μας αρέσει.  Βάζουμε και τα στολίδια που έχουμε φτιάξει.


Καλή σας  επιτυχία!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου