Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Κανελόνια με κιμά και σάλτσα μπεσαμέλ



Υλικά
1 κιλό κιμά ελιά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι λάδι
μοσχοκάρυδο
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ φλιτζάνι λευκό κρασί

Αλάτι
Πιπέρι
1 ξυλ. Κανέλα
1 φυλ. δαφνη
1 κουτί κανελόνια
τυρί  τριμμένο

Για την μπεσαμελ
1 ½  lit. γάλα
½ φλ. Αλεύρι  γ.ο.χ.
150 γρ. βούτυρο
2 αυγά
Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
Μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε τον κιμά και το κρεμμύδι με το λάδι. Προσθέτουμε  αλάτι, πιπέρι, κανέλα, δάφνη και το μαϊντανό. Σβήνουμε με  κρασί. Όταν εξατμιστεί , ρίχνουμε τις ντομάτες και αφήνουμε το κιμά με τη σάλτσα να σιγοψηθεί για ½  ώρα.

Για την μπεσαμέλ  βάζουμε  μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο. Όταν λιώσει (προσοχή να μην κάψει) ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει το αλεύρι μας ένα ξανθό χρώμα. Εν συνεχεία ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα και γρήγορες κινήσεις για να μην μας σβολιάσει. Ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι και μοσχοκάρυδο. Όταν αρχίσει  να πήζει και να κάνει φουσκάλες, αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι και ανακατεύοντας ρίχνουμε σιγά σιγά τα αυγά χτυπημένα. Ξαναβάζουμε για λίγο την κατσαρόλα στο μάτι και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει πάλι να φουσκαλιάζει. Αποσύρουμε από το μάτι.  (Αν  δεν την χρησιμοποιήσουμε αμέσως  την μεταφέρουμε σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη  έτσι ώστε να ακουμπήσει  πάνω στην μπεσαμέλ  για να μην δημιουργηθεί πέτσα.   
Αν  η μπεσαμέλ μας γίνει πολύ σφιχτή την αραιώνουμε με λίγο γάλα.)

Αρχίζουμε να γεμίζουμε τα κανελόνια με τον κιμά και τα τοποθετούμε  με  σειρά μέσα σε ένα πυρέξ ή ταψί. και όταν τελειώσουμε, ρίχνουμε από πάνω την μπεσαμελ, την απλώνουμε και ρίχνουμε τριμμένο τυρί.   Ψήνουμε  στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.  Όταν πάρουν μια ωραία κρούστα τα βγάζουμε από το φούρνο.   Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.

Καλή σας επιτυχία!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου