Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Ρολό κιμά γεμιστό με μπέικον κασέρι και πιπεριά Φλωρίνης



Υλικά
½  κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 αυγά
½ φλ. φρυγανιά τριμμένη
½ φλ.  γάλα
1 κρεμμύδι τριμμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

Για τη γέμιση
Κασέρι κομμένα σε μπαστούνια
10 φέτες μπέικον
Πιπεριά Φλωρίνης
Μανιτάρια ψιλοκομμένα

Γαρνιτούρα
Πατάτες
μουστάρδα
λάδι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα σκεύος, τον κιμά, τα αυγά, την φρυγανιά, το κρεμμύδι, το γάλα, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, και ρίγανη. Ζυμώνουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.  Σε ένα τηγανάκι, σοτάρουμε με λίγο λάδι σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια έως να πάρουν ένα σκουρόξανθο χρώμα και ποιούν τα υγρά τους.
Παίρνουμε μια λαδόκολλα και στρώνουμε τις φέτες μπέικον έτσι ώστε να καβαλάει η μια λίγο την άλλη για να μην μας ανοίξουν. Στρώνουμε πάνω  τον κιμά, τον πατάμε με το χέρι μας ώστε να δημιουργήσουμε ένα φύλλο. Για καλύτερο άπλωμα του κιμά βρέχουμε  συνεχώς χέρια μας, με νερό.
Βάζουμε πάνω στον κιμά την πιπεριά, τα μανιτάρια, και το κασέρι. Τυλίγουμε σε ρολό σφιχτά  και μετά με αλουμινόχαρτο και διπλώνουμε καλά τις άκρες. Το μεταφέρουμε σε  ταψί. Βάζουμε το ρολό στην μέση.
Σε ένα άλλο σκεύος βάζουμε  τις πατάτες, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι τη μουστάρδα αραιωμένη με λίγο νερό και το λάδι και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε τις πατάτες αριστερά και δεξιά, στο ταψί.
Βάζουμε σε προθερμασμένο  φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 15 λεπτά. Έπειτα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και την λαδόκολλα και αφήνουμε για άλλα 15 με 20 λεπτά περίπου, γυρνώντας μια δυο φορές για να πάρει χρώμα το ρολό και ροδοκοκκινίσει. μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε λίγο νεράκι ζεστό αν χρειάζεται (περίπου ½ φλ.) και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να είναι έτοιμο.

Καλή σας επιτυχία.!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου